האקדמיה היא שחקן תרבותי, וכשהיא דנה בסוגיה השנויה במחלוקת תרבותית – השיח האקדמי נוטל למעשה חלק במשחק התרבותי ובמאבק הכוחות.
מאמר זה – העוסק במוסיקת ניו אייג' – נוצר משת"פ מחקרי בין עמרי לבין מריאנה רוח-מדבר, כצומת של נושאי העניין המחקריים שלהם, ופורסם בכתב העת של אוניברסיטת ברקלי – Cultural Analysis.
מאמר זה (כ-11,000 מילים באנגלית) מתייחס לשיח המחקרי אודות מוסיקת הניו אייג', נושא חבוט בזירה התרבותית העכשווית.
גם בתוך השיח המחקרי אודות מוסיקת הניו אייג' זיהינו פולמוס – המתנהל באמצעות אסטרטגיות מאבק שונות (גלוי וסמוי, עקרוני ופרגמטי), הנובעות מדיספוזיציות מודרניסטיות או פוסט מודרניסטיות של החוקרים.
רגילים לחשוב שהמדע נבנה מעובדות ומונע משיקולים רציונליים, אולם מחקר זה מעיד שוב כי אידיאולוגיה, טעם אישי והשתייכות חברתית-תרבותית מהווים מנוע להתקדמות המדעית.
תקציר
מוסיקה אינה רק צלילים. היא אקט פוליטי. בדומה, השיח האקדמי אודות מוסיקה ממלא תפקיד בפולמוס תרבותי.
מאמר זה דן במאפיינים ובדינמיקה של מאבק אקדמי בסוגיה מחקרית שהיא נושא לעימות תרבותי – מוסיקת ניו אייג'. מחקר עומק של השיח האקדמי ודינמיקת הפולמוס שלו מובילה לזיהוי של אסטרטגיות המאבק, ולהבחנה בין פרה-דיספוזיציות ופרדיגמות שונות בקרב החוקרים.
מסקנתנו מדגימה את החדירות של התחום האקדמי לאופנות תרבותיות, שכן לא שיקולים רציונליים וממצאים עובדתיים – כי אם אופנות, הרגלים ונטיות חברתיות-תרבותיות או מקצועיות ואידיאולוגיות – הם שמניעים ו"מקדמים" את המחקר.
שפה
אנגלית
אקדמי/לא אקדמי
פריט אקדמי
ציטוט ביבליוגרפי
Ruah Midbar, Omri, and Marianna Ruah-Midbar, “The Dynamics of a Cultural Struggle in Academia: The Case of New Age Music Research”, in Cultural Analysis – An Interdisciplinary Forum on Folklore and Popular Culture 11 (2013): 67-90.